רובוטים? לא רק לגיקים – האיי-רובוט שכבש את העולם האם הוא שווה את ההשקעה?
Kad0sh Reut
- December 6, 2020
- 0

ה-IROBOT לגמרי השתפרו בשנים האחרונות בתנאי מעבדה יצאנו לבדוק את הגרסה המשופרת

תמונה מתוך :- האתר הרשמי של IROBOT
מה חשוב לקחת בחשבון בבחירת ה-IROBOT ?
קודם כל : הריצוף וסוג הלכלוך שהבית מייצר הרובוטים הקטנים אמנם נקראים שואבים אבל הם לא באמת מתחרים בשואבי האבק הרגילים ובטח שלא בעוצמת הוואקום שלהם אך הם כן יכולים להחליף את הטאטוא שהייתם רוצים להעביר. המחירים נעים החל מ800 ש”ח ועד ליותר מ5,000 ש”ח
אם בעבר הרובוטים הקטנים היו “אבודים” ונתקעים בכל דבר בבית כיום הם הרבה יותר חכמים ומגיעים עם חיישנים שסורקים כל פנייה ופינה לIROBOT החדש יש פיצ’רים ממש מגניבים כמו שמירת היסטוריית הניקיון והחל מהרגע שבו הכנסתם את הרובוט הקטן הביתה היא מתחילה בפעולת הסריקה ולאחר כמה פעמים שהוא ניקה לכם את הבית הוא זוכר איפה הפינות ואם תרצו מחר להפעיל אותו רק בחדר מסוים הוא ידע להגיע רק אל החדר הזה. כמובן באמצעות הWIFI כיום אתם גם יכולים לתזמן לכם ניקיון על בסיס יומי והוא יעשה את העבודה
מה גם שאם הותקלתם ואורחים עומדים להגיע אליכם – ההפעלה מרחוק תחסוך לכם זמן יקר.
תמונה מתוך :- האתר הרשמי של IROBOT
דבר חדש שקורה בגרסאות האחרונות הן תחנת הריקון העצמי, אם בעבר אחרי כל שאיבה נדרשנו לפנות את השקית לאשפה ולרוקן את הפחית 0.6 ל’ כיום יש תחנת עגינה בה הריקון מתבצע באופן אוטומטי כאשר הרובוט הקטן שלנו מגיע אליה. מה שמאפשר לנו לא לרוקן את הפח אפילו לשבועיים-שלושה של עבודת ניקיון יפה.
חיסרון בולט בתחנת העגינה הזאת ובהרגשת ה”אני מלא” של הרובוט הקטן והחמוד שלנו זה ברעש של מנוע סילון קטן בתהליך הריקון והתרעת ה”אני מלא” כשהוא באמצע פעולת ניקיון בבית.
בינה מלאכותית נוצרה בכדי להקל עלינו את החיים ועם זאת כשתרכשו את הIROBOT תשימו לב להפעלה העוצמתית שמרעישה גם מבעד לדלת. אז אם לאחרונה התחלתם לעבוד מהבית באמצעות הזום או שהילד צריך ללמוד, יהיה מאוד קשה לעשות את זה במקביל לשואב כשהוא בפעולה.
על מנת להימנע מחיקויים זולים שיכולים להיות ללא תו התקן מה שעלול להיות אפילו מסוכן.