מהו ענף הטיפוס? והיכן ממוקמים קירות הטיפוס בארץ?
Kad0sh Reut
- January 2, 2021
- 0

קבלו את אחד מענפי הספורט המסקרנים ביותר, טיפוס או במילים אחרות בולדרינג. למרות שמדובר בספורט צעיר יחסית, הוא מושך אליו מדי שנה מאות ספורטאים, מקבל קידום ודחיפה מהתוכנית נינג’ה ישראל, שם התחרו לא מעט מהשמות הגדולים בתחום כמו: אלכס חזנוב, יובל שמלא, אור מיניאלי ועוד. ומשנה לשנה נבנים עוד קירות טיפוס בערים בישראל. אז מה כל כך מושך ספורטאים לענף? ואיפה נמצאים קירות הטיפוס השווים ביותר בישראל?
ענף הטיפוס תופס תאוצה בשנים האחרונות, וכך גם קירות הטיפוס בארץ. אז לפניכם קצת מידע למי שלא מכיר את התחום ומושגיו. קיר הטיפוס עליו מתאמנים נקרא “בולדר”, והוא מעוטר במסלולים צבעוניים, כשכל צבע מעיד על רמת קושי שונה בסדר עולה. מסביב לקירות יש מזרנים לאור העובדה שהמטפסים אינם קשורים בחבל, ובמידה והמטפס נופל תהיה לו “נחיתה רכה”, כך שלמרות הגובה אין סכנה בענף.
מי שאחראי בארץ על הענף הוא איגוד המטפסים הישראלי, שפועל כמעט 30 שנה והוא הגוף היחידי בארץ המוכר ע”י האיגודים הבין-לאומיים. כיום, מאות אנשים וילדים ברחבי הארץ מצטרפים לענף הן ברמה המקצועית, והן ברמת התחביב ופוקדים את קירות הטיפוס בארץ.
כיום יש עשרות קירות טיפוס ברחבי ישראל, שמשמשים עבור שני הענפים גם בולדרינג וגם הובלה. Iclimb היא רשת מתחמי הטיפוס הגדולה והמובילה בישראל. האנשים שעומדים מאחורי הרשת הבינו את הפוטנציאל העסקי הטמון בתחום ,והחלו להקים קירות טיפוס ברחבי הארץ. בין היתר במנרה, ירושלים, כפר סבא, תל אביב ועוד.
באזור התעשיה של כפר סבא ממוקם הבולדרינג הגדול והמתקדם בישראל. הוא נבנה בסטנדרט של קירות טיפוס מחו”ל, וכולל מאות מטרים של קיר ורמות החל מרמה של מתחילים ועד למתקדמים ומטפסים מקצועיים שרוצים להתאמן על בסיס קבוע. מעבר לקירות הטיפוס יש מתקני אימון, המתחם הוא מתחם סגור ומתקיימים בו תחרויות ופעילויות.
בירושלים יש מעל ל750 מ”ר של קירות טיפוס ומסלולים ברמות שונות. תקרת הטיפוס היא הארוכה ביותר בארץ ומשתרעת על 21 מטרים. קיימים מסלולים שמשלבים סיבולת ואימון טכניקה, וגם שיפוע שלילי ברמה גבוה.
בתל אביב תוכלו לחוות חוויה של קיר פנימי וקיר חיצוני שהוא קיר טיפוס מלאכותי וגם לשאוף אוויר פסגות כמו שאומרים. הקיר ממוקם בפארק הירקון ומגיע לגובה של 18 מטרים ומציע שלל מסלולי טיפוס , ואור מסלול יכול להגיע עד 45 מטרים. מרבית המתאמנים המקצועיים בתחום מגיעים לקיר להכנות לתחרויות.
חולמים להתחיל לטפס? היכנסו לאתר ותתרשמו: