[הכנות לסגר] איזה סופר הכי זול לקניות בתקופת הקורונה

 [הכנות לסגר] איזה סופר הכי זול לקניות בתקופת הקורונה

בתקופת הקורונה כאשר ה”בילוי” היחידי הוא היציאה לסופר. אנשים כבר מתחילים לחלק את הקניות על מנת לבצע את הרכישה הזולה ביותר – אפילו אם הם יטיילו בין סופרים. כי גם ככה מה יש לעשות…

פערי המחירים הפכו לעניין של ממש אפילו יותר מבעבר. גם בגלל עודף הזמן אבל בעיקר בגלל חוסר הכסף. השוואת המחירים לסל המוצרים למשפחה ממוצעת בישראל כבר לא עניין של מותרות אלא הישרדות של ממש. בואו לראות…

הסל שנבדק, נבדק ב4 רשתות שונות ביניהם אושר עד, חצי חינם, יינות ביתן ויוחננוף באמצעות כ-70 מוצרי יסוד בסיסיים מכל הקטגוריות החל ממוצרי חלב, טואלטיקה וניקיון דרך פירות וירקות ועד למזון יבש, בשר ודגים.


איזה סופרמרקט הוא הכי זול מבין כולם? 

שאלת השאלות כשמרכיבים סל כי אנחנו מדברים על אותם המוצרים פשוט מחירים שונים. 

איך סופר אחד יכול למכור לנו מוצר מסוים זול יותר מסופר אחר? ב-2 מילים = כח קנייה. 

כאשר לרשת המזון שאנחנו רוכשים ממנה יש כח קנייה מספיק חזק מול הספקים שלה היא יכולה לדרוש אחוזי הנחה גבוהים יותר עם כל רכישה ורכישה ובזאת גם להוריד את המחיר לצרכן הסופי. כמובן ש”כל קול קובע” כשמצביעים עם הרגליים ברשתות ורוכשים את המוצרים דרך הרשת הזאת ולא האחרת לכן יש רשתות שבוחרות לחתוך משמעותית באחוזי הרווח שלהם על מנת להגדיל את כח הקנייה שלהם מול הספקים. ברגע שאנחנו מתעדפים לרכוש ברשת אחת על פני אחרת אנחנו בעצם נותנים עוד כח קנייה לסופר בו אנחנו מבצעים את הרכישות השבועיות שלנו.

אז הרשת הזולה ביותר למוצרי הבסיס שנבדקו הינה רשת חצי חינם. עם עלות כוללת של 867 שקלים.

מקום שני מיד אחריה היא הרשת אושר עד עם סל בעלות כוללת של 913 שקלים. אך יש לשים לב לגדלי האריזות. באופן יחסי אומנם אנחנו רואים כאן פער במחיר אבל האריזות של אושר עד גדולות באופן לא שווה לאריזות שנמצאו בחצי חינם. אז בשאלה של עלות מול תועלת אושר עד הייתה במקום הראשון במקום חצי חינם. 

את המקומות השלישי והרביעי תופסים יוחננוף 989 ויינות ביתן 997 עם סל מוצרים במחירים דומים.


איך להוזיל את הקניות בסופר?

ככל הנראה שזה משתנה מסל קניות אחד לאחר. אבל עדיין לעיתים מוצרי מזון יבשים יכולים להתחלף בקלות עם מוצרי המותגים של הרשתות. אם נחליף את המוצרים לרוב נקבל הוזלה משמעותית מכיוון שבחלק מהמקרים הרכב המחיר המקורי של המוצרים נגזר מעלויות השיווק שלו – ואז כמו בכל דבר בחיים נשלם על המותג יותר מאשר על המוצר.

בחו”ל זה כבר עובד מעולה והרבה מאוד רשתות משתמשות במותג הרשתי ובכל מוזילות משמעותית את העלויות לצרכנים.